Angst voelen is een beetje een groot woord voor iets niet durven of iets spannend vinden. Ik geloof namelijk niet dat jij weleens denkt: ‘Ooooeeehh ik voel mij angstig’

Je gedachte zal eerder zijn: ‘Durf ik dat wel?’ of ‘Ik vind het best spannend..’

Lichamelijke reactie

Maar wat nog meer zal spelen is het gevoel wat je in je lijf ervaart. Spanning voel je vaak in je buik. Een soort van adrenaline stoot die maar rondjes blijft draaien in je buik. Sommige mensen moeten zelfs kokhalzen of ervan overgeven.

Angst is eens van de meest voorkomende emoties en vraagt je om controle te pakken. Controle over wat er staat te gebeuren. In welke situatie dan ook.

Echter… controle heb je nooit. Controle is een illusie.

Angst zet aan tot iets niet doen

Door al die spanning, lichamelijke reacties en gedachten kan het zomaar zijn dat jij die spannende activiteit (datingprofiel aanmaken, opslag vragen, uitdagend kort jurkje dragen, sporten met een te dik lichaam of naar de sauna gaan) maar uitstelt of nog erger; cancelt.

Heel jammer dat je de angst laat bepalen dat je iets niet wilt doen of durft te gaan doen, terwijl het iets is wat je heel graag zou willen doen.

Op dat moment laat je je angst bepalen. Het neemt de controle over je leven. Niet jij, maar je angst heeft dan de controle!

Positieve gedachten of loslaten

Er bestaat tegenwoordig een trend die jou verteld om ‘positieve gedachten’ tegenover de ‘negatieve gedachten’ te zetten. Dus dingen als : ‘Ik kan dit wel… ik ben mooi … ik ben niet te dik … mijn benen zijn prachtig … ik ben die opslag gewoon waard…’

Er wordt ook vaak gezegd: ‘Laat het maar los’.

Maar hoe kun je iets loslaten dat jou in zijn greep heeft?

Wat werkt dan wel als je angst voelt?

Het is juist het tegenovergestelde wat helpt. Voel je maar dik, lelijk, niks waard, angstig, bang of gespannen. Door te gaan voelen wat er op dat moment is, accepteer je dat is wat is.

Ga geen acties uitvoeren vanuit de emotie zoals ervoor wegrennen of je anders gedragen. Ga voelen!

Aan de slag met het schoonmaken van je systeem?

Deze cursus helpt je daar heel goed bij!

Categorieën: Spirituele blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *