< Alle onderwerpen
Afdrukken

5 valkuilen bij het ontdekken van je spirituele kracht

Het is vrij makkelijk om tijdens het ontdekken van je spirituele kracht in valkuilen te stappen.

Al is het proces niet voor iedereen gelijk, er zijn toch enkele richtwijzers om op te letten.

Het stappen in een valkuil vertraagt natuurlijk jouw persoonlijke reis.

Om dat te voorkomen hierbij de 5 valkuilen op een rijtje, zodat jouw spirituele ontwikkeling als een speer kan gaan. 

1) Niet in een valkuil willen trappen

Lekker tegenstrijdig hè? Het niet in een valkuil willen stappen betekent dat je het proces waar je in zit niet kunt laten gaan. Dit zorgt ervoor dat je niet kan accepteren dat het is wat het is en daardoor het proces stuurt vanuit je hoofd. 

Het trappen in een valkuil kan juist zorgen voor heel bewustwording waardoor je proces weer versnelt. 

2) Dat doen wat de buurvrouw ook doet

Door te kijken naar wat een ander doet en dat misschien zelfs wel na te doen om zo ook hetzelfde resultaat te boeken, leidt vaak alleen maar tot teleurstelling. Geen enkel spiritueel proces is exact gelijk. Luisteren en nadoen wat een ander doet zorgt ervoor dat je slechts het pad van een ander loopt en er bij jou geen ontwikkeling van je spirituele kracht plaatsvindt. 

3) Denken dat je er al bent

Er is niet iets wat niet kan. Dat kan zeker. Het woordje ‘denken’ gooit hier roet in het eten. Wanneer je ‘er bent’ dan voel je dat. Op het moment dat je het denkt, dan komt het vanuit het hoofd en dan zit daar een emotie onder. Vaak is dit verlangen naar iets wat er nog niet is. Eigenlijk ben je er altijd al. Hoe kun je immers verder zijn dan het punt waar je nu bent?

4) Je bijzonderder voelen dan een ander

Wij mensen zijn verbonden via een collectieve ziel. Deze ziel die ook wel,Oneindig Bewustzijn wordt  genoemd, houdt niet op bij jou en mij. De Maya’s zeiden: ‘In Lak’ech ala K’in.’, wat zoveel betekent als: ‘Ik ben een andere jij.’ Op het moment dat jij je bijzonderder voelt als een ander dan heb je nog heel veel op te ruimen en aan te kijken, omdat je het Oneindig Bewustzijn nog niet ervaren hebt. 

5) Niet door je pijnen willen gaan

Een grote valkuil tijdens het ontdekken van je spirituele kracht is het niet willen aankijken van je pijnen. Veel mensen denken dat ze hun pijnen aankijken door ze te benoemen of door ze los te laten, maar het enige wat een emotie wil is gevoeld worden. Wanneer je niet door je pijn gaat, blijf je deze emoties meenemen in je systeem. Hierdoor blijft je systeem vervuild en is er geen ruimte voor het ontwikkelen van je spirituele kracht. 

Het hele proces van spirituele ontwikkeling valt en staat met durven vertrouwen dat de dingen die op je pad komen er zijn om je te helpen in je reis. 

Inhoudsopgave