< Alle onderwerpen
Afdrukken

 Wanneer ben je een spiritueel begeleider?

Wat is een spiritueel begeleider?

Een spiritueel begeleider is iemand die mensen kan begeleiden in hun spirituele ontwikkeling. Als je spiritueel wilt ontwaken dan moet je daar uiteraard zelf stappen in zetten en cursussen, boeken, trajecten, coaching, meditatie enz. bij zoeken die bij jou passen, maar het is ook heel praktisch om iemand uit te kiezen die jou begeleid in dat proces. 

Zo kijkt er iemand met je mee en loop je minder kans om rondjes te blijven lopen in jezelf.

Hoe kun je spiritueel begeleid worden?

Een persoon die jou begeleid tijdens jouw spirituele proces zal er naar streven om jou bewust te laten worden van wat er in jou leeft. Welke (oude) emoties er nog aanwezig zijn. Welke overtuigingen jij hebt en welke aangeleerde overtuigingen jij hebt en hoe die effect hebben op jouw leven.

Daarnaast zal een spiritueel begeleider jou helpen te ontdekken welke paranormale gaven je hebt en je helpen daar mee om te leren gaan. Het kan zelfs zo zijn dat hij of zij jou helpt om met die gaven andere mensen weer te helpen.

Kan iedereen een spirituele coach zijn?

Feitelijk gezien kan ieder mens dat zijn. Er is namelijk altijd wel iets waar jij een ander in zou kunnen spiegelen. Kort door de bocht zijn mensen dus elkaars begeleiders, net als dat het leven ook jouw spirituele leermeester is. De grootste lessen zijn namelijk te vinden in het leven zelf.

Moet je een cursus volgen om een spiritueel begeleider te worden?

Je hoeft niet per se opgeleid te zijn als je spiritueel begeleider wilt worden. Als jij je spiritueel ontwikkeld hebt en je talent is; mensen bij hun eigen kern brengen in plaats van ze te overtuigen van jouw methodes, dan ben je al een spiritueel begeleider. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een opleiding te volgen om spiritueel begeleider te worden. Je kunt op die manier je kennis vergroten waardoor je een stevige basis hebt om op terug te vallen.

Inhoudsopgave