< Alle onderwerpen
Afdrukken

Je helderweten ontwikkelen, is dat mogelijk?

Het is zeker mogelijk je helderweten te ontwikkelen. Hiervoor is het praktisch dat je je bewust bent van je paranormale gaven en je spirituele kracht. Daarnaast is een opgeschoond en onderhouden energetisch systeem een mooie basis om je helderweten te boosten.

Wat is helderwetendheid?

Helderwetendheid is zaken waarnemen via helderweten. Mensen ervaren deze gave op verschillende manieren. Zo weet je zaken die je via je reguliere zintuigen helemaal niet zou kunnen weten.


Zoals wat er bijvoorbeeld over 3 weken gaat gebeuren aan de andere kant van de wereld. Of je nichtje die zwanger is terwijl ze het nog niemand verteld heeft. Via helderweten is het ook mogelijk te weten welke gedachten een ander heeft of hoe een persoon in zijn vel zit.


Het helder weten is de meest lastige vorm van paranormale vermogens omdat het nagenoeg gelijk is aan je gedachten. Je kunt deze twee uit elkaar houden door goed op je lichaam te letten. Vaak krijg je een lichamelijke bevestiging wanneer je een boodschap of inzicht krijgt via je gave. Bijvoorbeeld een rilling, warme of koude vlaag, kippenvel of straktrekken van de huid. Dit kan per persoon verschillend zijn.

Oefeningen om je helderweten te ontwikkelen

Het helderweten kun je trainen en ontwikkelen. Door regelmatig in meditatie te gaan en je te focussen op wat je innerlijk weet kan het zijn dat je de boodschappen makkelijker, sneller en duidelijker waarneemt. Focus je ook op de lichamelijke bevestiging die je eventueel binnen zou kunnen krijgen. Dit helpt je sneller het verschil op te merken tussen weten en helderweten.

Daarnaast helpt het om ervoor te zorgen dat jouw energetisch systeem schoon is.

Omgaan met helderweten

Het kan verwarrend zijn wanneer je je niet bewust bent van je helderweten. Je kunt veel prikkels ervaren waardoor je energetisch systeem overprikkeld raakt. Je ervaart dan klachten als extreme vermoeidheid, je bent prikkelbaar en hebt een kort lontje.
Niet gediagnosticeerd helderweten wordt regelmatig verward met psychische aandoeningen.
Ook als je je wel bewust bent van je helderweten kan je af en toe overprikkeld raken. Het helpt om je juist dan nog verder te ontwikkelen in je helderweten, en leert om de boodschappen en inzichten die je binnenkrijgt te gaan ervaren als een TV die op de achtergrond aan staat. Je kunt hiervoor altijd de hulp inroepen van een spiritueel coach.

Welke paranormale gaven zijn er nog meer?

Naast heldervoelen bestaan er nog meer paranormale zintuigen. Helderzien, heldervoelenhelderhoren, helderruiken en helderproeven. De laatste twee zijn zeldzamere vormen.

Inhoudsopgave