< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wat is je derde oog?

Je derde oog is een energiepunt in je hoofd precies tussen je beide ogen ter hoogte van je wenkbrauwen. Op deze plaats komen energiebanen bij elkaar en bevindt zich het 6e (hoofd)chakra’s

Als je je ogen sluit en er met je aandacht heen gaat dan kan je een tinteling van energie opmerken.

H2: Heeft iedereen een derde oog?

Ieder mens wordt geboren met energiebanen en dus met chakra’s.

Je derde oog is het 6e chakra. Dus ja, ieder mens wordt geboren met een derde oog.

Niet bij ieder mens is het derde oog geactiveerd.

Wat zijn chakra’s

Chakra’s zijn knooppunten waar energiebanen samen komen. Al deze energiebanen en chakra’s samen wordt ook wel je energetisch systeem genoemd. Een mens heeft ontelbare chakra’s in zijn of haar lichaam. Alleen al in je mond zitten meer dan 80 chakra’s.

Meestal worden alleen de 7 (of 8) hoofdchakra’s genoemd en behandeld.

Wanneer een chakra uit balans is doordat de energie in je systeem verstoord is uit zich dat in lichamelijke en psychische klachten.  

Oefeningen om je derde oog te activeren

Je kunt niet zomaar ‘out of the blue’ je derde oog activeren. Daarvoor moeten de eerste 5 chakra’s opgeschoond en in balans zijn. Dit kun je doen door bijvoorbeeld gebruik te maken van de TRIP Energieboost. Dit is een ‘APK’ voor je energetisch systeem.

Wanneer je de eerste 5 chakra’s in balans hebt gebracht kan je beginnen met het openen van je 6e chakra, oftewel je derde oog.

Tip 1: Breng je adem/energie en evt. de kleur indigo naar het 6e chakra, zoals de methode die gebruikt wordt in de TRIP Energieboost

Tip 2: Onthoud je (heldere) dromen en schrijf ze op zodra je wakker wordt

Tip 3: Ga in meditatie en richt je focus op je derde oog en neem waar wat er gebeurt

Tip 4: Alles wat je doet is van invloed op je energetisch systeem. Zorg ervoor dat je ‘gezond’ leeft. Dit is voor ieder persoon anders. Kies voor dat waar jij je prettig, fit en gelukkig bij voelt.

Tip 5: Jezelf ‘magnetiseren’ op de locatie van je derde oog kan ook helpen. Je stimuleert op die manier je hypofyseklier en pijnappelklier via energiegolven.

Je kunt ook deze meditatie volgen om je derde oog te openen

Inhoudsopgave