< Alle onderwerpen
Afdrukken

 Wanneer ben je spiritueel ontwaakt?

Spirituele kracht

Wat is spiritueel ontwaken?

Spiritueel ontwaken houdt in dat je wakker wordt uit de droom die ‘het leven’ heet. 

Veel mensen leven in de sleur van slapen, eten, werken, eten, slapen … enz. Ze ervaren dat er naast hun gezin, familie en vrienden niet meer is dan dat. Mensen die spiritueel ontwaken worden wakker uit die droom en ontdekken dat er veel meer is dan slapen, eten en werken. 

Ze gaan op zoek naar de betekenis van het leven om een diepere verbinding te krijgen met zichzelf en het universum.

Hoe kan je ervoor zorgen dat je spiritueel ontwaakt?

Door je af te stemmen op het Hoogste in jou, ook wel Oneindig Bewustzijn genoemd, ga je ontdekken dat je niet alleen maar mens bent, maar veel meer dan dat. Het is zaak dat je eerst je energetische systeem goed opschoont.  Hierbij kun je denken aan omgaan met emoties, ontdekken wat gedachten echt zijn en het tackelen van je aangeleerde overtuigingen. Vervolgens kan je je richten op diverse spirituele trainingen, workshops en/of cursussen.

Hoe weet je dat je spiritueel ontwaakt bent?

Wanneer je de identificatie met de stem in je hoofd kan doorbreken en je inzicht krijgt in wat we werkelijk zijn; Oneindig Bewustzijn, ben je spiritueel ontwaakt. Feitelijk komt dat neer op erkennen dat je God bent. Als je vanuit die staat van Zijn leeft, leef je vanuit pure Liefde voor alles. Beter nog, je bent pure liefde die alles accepteert zoals het is zonder je daarbij alleen maar in de ‘positiviteit’ te begeven. Het gaat om accepteren van al dat is. Non-dualiteit.

Als je het Zijn bereikt hebt, wil dat niet per definitie zeggen dat je het ook in moet zetten om anderen te helpen bij dit proces. De kans dat je het echter wel graag zou willen is behoorlijk groot.

Hulp bij spiritueel ontwaken

Het is belangrijk te weten dat spiritueel ontwaken niet alleen gaat over het ontwikkelen van je paranormale gaven. Het is veel meer dan dat. Het ontwikkelen van je paranormale gaven is een logisch gevolg van spiritueel ontwaken. 

Het is heel fijn om tijdens dit proces een mentor of spiritueel begeleider te hebben die jou kan ondersteunen op momenten dat je het zelf even niet meer weet of niet meer ziet zitten. Een spiritueel begeleider is iemand die zelf al door het spiritueel ontwaakt is en jou uit eigen ervaring hiermee kan ondersteunen.


Inhoudsopgave