< Alle onderwerpen
Afdrukken

Waarom ben ik te veel bezig met anderen?

Hoe komt het dat je teveel bezig bent met anderen?

Veel mensen hebben er last van. Ze zijn altijd maar bezig met een ander. Ze piekeren er maar op los, en de gedachten in hun hoofd blijven maar komen. Zichzelf cijferen ze compleet weg. Het is eigenlijk een omgekeerde volgorde van hoe het zou moeten zijn. Jezelf op de eerste plaats zetten.

Wat is de onderliggende oorzaak

De onderliggende oorzaak van altijd maar bezig zijn met een ander is je eigenwaarde uit die ander willen halen. Omdat je jezelf niet goed genoeg vindt en bang bent voor de afwijzing van die ander; bijvoorbeeld je ouders, vrienden, kinderen, mensen van de kerk enz., ga je juist in je hoofd en in je gedrag bezig met die ander.

Wil je minder met anderen bezig zijn, ga dan op zoek naar de onderliggende emoties die er bij je geraakt worden.

Want alles wat jij voelt is van jou, toch? Her en erken de emoties en doorvoel ze. Hoe vaker je dit doet, hoe meer je uitwerkt, minder je met een ander bezig bent en hoe meer eigenwaarde je krijgt.

Wat je eigenlijk niet moet doen

Er wordt vaak geroepen dat je jezelf dan boven de ander moet zetten. Niet meer met ze bezig zijn maar je focus op jezelf hebben. Klopt voor een gedeelte ook wel, het helpt echter alleen maar tijdelijk. Dit komt omdat je de oorzaak van de angst voor de afwijzing niet hebt weggehaald

Tips & tricks voor jezelf op nummer één zetten

Om niet meer ze druk bezig te zijn met die ander, maar je jezelf echt op nummer één te gaan zetten, heb je iets heel geks te gaan doen.

Ga maar voelen dat je niet goed genoeg bent. Veel mensen zullen dit heel raar vinden. Maar wanneer je dit gaat doen zal je merken dat je je precies zo goed genoeg bent als dat jij je voelt. Jouw eigenwaarde zit dan op 100% Wanneer je accepteert dat is wat is ga je veel meer in je waarheid leven. Je ervaart rust en je zult je niet meer zo bezig houden met een ander.


Wil jij aan de slag met je eigenwaarde? Dus met jezelf en niet met die ander 😉

Volg dan deze GRATIS cursus om te ontdekken waar die angst voor de afwijzing van de ander is ontstaan


Inhoudsopgave