< Alle onderwerpen
Afdrukken

Hoe word je paranormaal begaafd?

De vraag “Hoe word je paranormaal begaafd’ is een veel gestelde vraag. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen paranormaal begaafd is. De vraag hoe je het kunt worden is in deze dus niet zo relevant.
Het feit dat deze vraag vaak gesteld wordt geeft aan dat veel mensen hun eigen paranormale gaven niet herkennen. De ervaring leert dat men vooral buiten zichzelf op zoek gaat naar het paranormale, terwijl het zo dicht bij te vinden is.
De waarneming zit namelijk in jezelf.

Is ‘paranormaal begaafd zijn’ iets bijzonders?

Paranormaal begaafd zijn is geen uitzonderlijke gave, het is juist de normaalste zaak van de wereld. Het is onze natuur van waaruit we zouden moeten leven.
Wanneer je gaat leven vanuit je spirituele kracht ga je merken dat je steeds meer vanuit de verbinding met jezelf en dus vanuit een natuurlijke flow je leven invulling geeft.


Deze manier van leven is veel bevredigender, geeft meer rust en leert je te vertrouwen op jezelf. Je bent niet meer afhankelijk van een ander.
Het paranormaal begaafd zijn is hier een groot onderdeel van. Door je paranormale gaven te her en erkennen kun je ze ook inzetten. In de eerste plaats voor jezelf, maar als jij dat wilt ook voor een ander.

Hoe herken je dat je paranormale gaven bezit?

Paranormaal begaafd zijn herken je eigenlijk in heel simpele alledaagse zaken. Het aanvoelen van sferen, weten dat je iemand even moet bellen of appen, ineens iets ruiken wat niet relevant is voor de omgeving. Het zijn die dingen die je vaak niet kunt verklaren, maar ook die dingen die heel erg voor de hand liggen.
Denk bijvoorbeeld eens aan het vallen van een kind. Het komt huilend naar de moeder of vader die het vervolgens over de zere knie strijkt. Dit is een vorm van magnetiseren.


Je rijdt met je auto dezelfde route van je werk naar huis, zoals je elke dag doet, bij het kruispunt waar je altijd rechts gaat, ga je ineens links omdat je zeker weet dat je links moet. Terwijl je linksaf slaat hoor je op het nieuws dat er een ongeluk gebeurd is de weg die je had gereden als je rechtsaf was geslagen. Dit is een vorm van helderweten.


Je hoort op de radio het favoriete liedje van je overleden vader. Een oud liedje dat je eigenlijk niet zo vaak meer hoort. Die dag hoor je het liedje 3 keer. Wanneer je even later in de tuin zit een kopje koffie te drinken, komt er een vlinder, een dagpauwoog, op je hand zitten. Je vader vond dagpauwogen altijd erg mooie vlinders. Dit is een vorm van heldervoelen. Je overleden vader zoekt contact met je vanuit gene zijde en jij voelt het.

Hoe komt het dat veel mensen denken dat ze niet paranormaal begaafd zijn

Het is ons ratio dat roet in het eten gooit. Het ratio is je denken, je gedachten die gestoeld zijn op je emoties.

Gedachten als: ‘Dat kan ik toch niet. Het zal wel niet waar zijn. Dit is toeval. Voelde ik dat echt wel of verbeelde ik het me?’, zijn typische gedachten die inzichten of boodschappen vanuit je paranormale gaven ondermijnen.
Deze gedachten zijn gestoeld op emoties. Emoties zoals bijvoorbeeld angst (voor het onbekende),Twijfel, onvrij voelen, faalangst enz.


Daarnaast speelt ook je reptielenbrein een grote rol. Deze heeft onder andere als taak om jou veilig te houden. Wanneer je inzichten of boodschappen krijgt vanuit je paranormale vermogen dan trekt je reptielenbrein dit in twijfel. Pas wanneer je er veel mee aan de slag gaat en het reptielenbrein in de gaten krijgt dat het ‘ok’ is en dat de inzichten en/of boodschappen kloppen, dan zal het stemmetje in je hoofd, de twijfel afnemen.

Als je erkent dat je paranormaal begaafd bent kun je het trainen

Door jezelf te trainen kun je je ingevingen en boodschappen vanuit je paranormale vermogen steeds helderder binnen krijgenEr zijn diverse trainingen en zienswijzen om je spirituele kracht te ontwikkelen.

Begin zelf eerst eens door opmerkzamer te zijn en jezelf regelmatig af te vragen: ‘Wat voel, hoor of zie ik.’ Ga bewust jezelf waarnemen.
Zoek eens een mooi terrasje op en ga zitten kijken naar mensen. Wat voel of weet je over de mensen die langs lopen of ook op het terras zitten?


Let hierbij wel altijd op jezelf. Voel je je ergens niet prettig bij stop er dan mee en ga op zoek naar iemand die jou in dit proces kan begeleiden.


Je kunt altijd emoties of energie van iemand of van een omgeving oppikken en met je meedragen. Heb je het gevoel dat dit bij jou gebeurt was je handen dan een tijdje onder een flink stromende kraan of neem een lekkere lange douche. Helpt dit niet afdoende, maak dan een afspraak met een spiritueel healer die jouw systeem weer schoon kan maken.

Moet je anderen helpen als je paranormale gaven hebt?

Je bent niet verplicht anderen te helpen met je paranormale gaven. Het is belangrijker dat je er zelf goed mee om kunt gaan en er geen last van hebt.
Alleen als jij dat wilt kun je anderen er mee helpen. Net zoals dat geldt voor mensen die goed kunnen verven, timmeren, tekenen, bloemen schikken enz. Je kunt als spiritueel coach aan het werk gaan, of het hobbymatig oppakken en bijvoorbeeld vrienden of kennissen helpen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat de persoon die hulp nodig heeft ook geholpen wil worden. Dring je boodschappen of inzichten nooit op en begin altijd met een vraag of de persoon tegenover je behoefte heeft aan raad of hulp.

Inhoudsopgave